Februari 2017

Kwelzorg

Opnieuw (Nog steeds) ernstige klachten over service Welzorg

Opnieuw Nog steeds zijn er ernstige klachten over de service van de leverancier van hulpmiddelen Welzorg. Tot op heden is de situatie helaas niet verbeterd. Het is goed om te horen dat de gemeente de problemen serieus oppakt, maar ondertussen staan de gedupeerden nog steeds machteloos. Wanneer de leveranciers niet  voldoen aan de afspraken zal de gemeente sancties opleggen.

Welzorg is een van de leveranciers van hulpmiddelen (rolstoelen, scootmobiels, rollators, aankoppelfietsen.) in Boxmeer. De prestaties van Welzorg zijn volgens de gemeente al enkele jaren onder de maat. Het is inmiddels “Kwelzorg” geworden.

Het Gehandicapten Belang Boxmeer heeft veel last van de slechte service en bereikbaarheid van Welzorg. Er zijn diverse gesprekken geweest met de ambtenaren om hen te laten weten hoe groot de impact hiervan is op het persoonlijk en sociaal leven van mensen met een beperking. Vervanging van onderdelen van rolstoelen, reparatie van lekke banden, problemen met accu’s, hulp laat te lang op zich wachten (misschien voorbeelden geven?). Dit probleem speelt niet alleen in Boxmeer, maar in het hele gebied waar Welzorg de leverancier is van hulpmiddelen.

Klachten indienen bij Welzorg, bij de gemeente, bij de ambtenaren hebben niet geholpen. Er is geen verbetering. Het Gehandicapten Belang Boxmeer gaat een klachten lijn instellen. 

Problemen bij reparaties van hulpmiddelen?

Heeft u ook problemen bij de reparatie van uw hulpmiddel? Als u wilt dat iemand met u meedenkt, dan kunt u bellen naar het Gehandicapten Belang Boxmeer  06-21605900  wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

U kunt ook een mailtje sturen naar info@gbb-boxmeer

 

 

 

 
10 september 2017

Scootmobieltocht

Scootmobieltocht 30 september 

Het Gehandicapten Belang Boxmeer organiseert op 30 september haar traditionele  Scootmobieltocht. Was de eerste keer de Vilt en omgeving onderdeel van de tocht. De  tweede maal ging  de tocht door het prachtige Maasheggen gebied. De derde tocht ging  via de Kempenroute. Deze tocht gaat via Sameek , Vortum Mullem en Stevensbeek waar ook een pauze is ingelast. De tocht is  ongeveer 20 km. De pauze is in Stevensbeek.    Daar worden een  gratis kopje koffie en een heerlijk vlaaitje geserveerd. Na de pauze gaat het verder terug naar Boxmeer, waar we rond 16.30u aan zullen komen. Technische ondersteuning evenals de EHBO en verkeersregelaars zijn aan wezig. .  Inschrijven voor 25  september naar info@gbb-boxmeer.nl. of telefonisch naar 06-36047660. Begeleiders kunnen ook mee en mogen met de fiets, wel opgeven

ATTENTIE  : ZORG DAT DE ACCU GOED OPGELADEN IS EN LAAT VOOR DE TOCHT BEGINT BIJ DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING DE BANDENSPANNING CONTROLERENGehandicapten Belang Boxmeer


14-07-2014

Klachten Welzorg.

Klachten over Welzorg

De Gehandicapten Belangen Boxmeer (GBB) krijgt met regelmatig klachten binnen van mensen die via de wmo hun hulpmiddelen (rolstoelen ,scootmobielen e.d.)geleverd krijgen van Welzorg, voorheen Pantein.

Sinds Pantein samen is gegaan met Welzorg horen wij veel klachten over leverancier Welzorg.

Ten eerste: het 0900 - nummer.De wachttijd en doorgeven van een reparatie kan soms ruim 10 minuten duren. De kennis en inlevingsvermogen van de medewerkers wat zo`n hulpmiddel voor cliënten betekent is zeer slecht tot onacceptabel.

Ten tweede: de planning en uiteindelijke uitvoering van een reparatie duurt veel te lang. Meestal moet je enkele dagen wachten.Het kan zelfs weken tot maanden duren, indien er onderdelen besteld moeten worden.

Hoezo zorgen dat mensen zolang mogelijk zelfstandig blijven en mobiel?

Wij vragen mensen die deze ervaringen ook hebben met Welzorg om deze te delen met het GBB. Al Uw klachten worden zorgvuldig behandeld en gebundeld daarna worden deze overhandigt in een gesprek met de gemeente Boxmeer en Welzorg.

 

U kunt uw klachten sturen naar:

Gehandicapten Belang Boxmeer

Postbus 329, 5830AH Boxmeer

of

E-mail: info@gbb-boxmeer.nlGehandicapten Belang Boxmeer


14 augustus 2013

Certificaat voor Het Telraam

Basisschool Het Telraam uit Oeffelt is de eerste basisschool uit de gemeente Boxmeer, welke is goedgekeurd door het Gehandicapten Belang Boxmeer. De school voldoet aan alle eisen voor het B.T.B.U. (Bereikbaarheid-Toegankelijkheid-Bruikbaarheid-Uitgankelijkheid) voor openbare gebouwen en is dan ook goed toegankelijk voor mensen met een beperking.

De leerlingenraad (zie foto) is erg blij met het door het GBB uitgereikte certificaat, welke nu trots op de voordeur van de school is geplakt.

Basisscholen uit de gemeente Boxmeer kunnen vrijwillig een schouw laten uitvoeren door het GBB.Voor meer info:info@gbb-boxmeer.nl
 Gehandicapten Belang Boxmeer


6 mei 2013

Europese sleutel voor invalidetoilet

De vakantieperiode staat weer voor de deur. De periode van vakantie is al lang niet meer de grote vakantie van de scholen maar is uitgesmeerd van de meivakantie t/m de herfstvakantie. Ook de mogelijkheden voor mensen met een beperking om op vakantie te gaan worden steeds breder en dat is natuurlijk een goede zaak. Vervoer en overnachtingen worden steeds toegankelijker waardoor mensen gemakkelijker de stap zetten om op vakantie te gaan. Natuurlijk, vaak zal het financieel plaatje de doorslag.


Het Gehandicapten Belang Boxmeer (GBB) is in het bezit van een Europese sleutel voor openbare invalide toiletten die zich grotendeels naast de grote Europese autowegen bevinden. Enkel met een passende sleutel kan men gebruik maken van deze invalide toiletten. Het GBB geeft deze sleutel graag in bruikleen aan mensen die behoren tot de doelgroep behoren. Laat het weten als het GBB u hiermee een dienst kan bewijzen en stuur een email. (info@gbb-boxmeer.nl)
 Gehandicapten Belang Boxmeer


27 Maart 2013

Dorpshuis Beugen

Op 27 maart 2013 was er een bijeenkomst over de fietsstraat te Beugen.


Leden van het GBB waren zeer ingenomen met de voorzieningen die gemaakt zijn om de toegankelijkheid van het dorpshuis De Kruispunt te vergroten. Als voorbeeld noemen we de ingangsdeuren die electrisch open en dicht gaan. Ook de drempel is goed te nemen.

Het is duidelijk een aanwinst voor het dorp Beugen en haar inwoners. Proficiat.

Het GBB zal het gebouw beoordelen en een schouwlijst opstellen. Hopelijk ontvangt het bestuur van het dorpshuis de welbekende GBB sticker van toegankelijkheid. Gehandicapten Belang Boxmeer


22 Februari 2013

BTB sticker voor Metameer

Op vrijdag 22 februari 2013 heeft de nieuwe school van Metameer Boxmeer een sticker ontvanger voor de toegankelijkheid van de school.

10 december 2012 hebben 3 leden van het GBB een schouw uitgevoerd in deze nieuwe school en men was zeer onder de indruk van dit gebouw. De toegankelijkheid is goed en ook voorzieningen voor gehandicapten of minder valide mensen zijn prima bereikbaar.

In haar vergadering van 23 januari 2013 heeft het GBB dan ook besloten dat de Metameer school een sticker van toegankelijkheid verdiend. Het GBB feliciteerd hierbij de school.Gehandicapten Belang Boxmeer


1 februari 2013

De Gele Kaart

Het Gehandicapten Belang Boxmeer (GBB) gaat een gele kaart invoeren.

In de sport ontvangt men een gele kaart bij overtredingen die niet door de beugel kunnen. Een middel dat goed werkt al zal daar niet iedereen blij zijn. Daarnaast kunnen gele kaarten ook sancties met zich mee brengen. Ontlopen is het beste.

Het GBB gaat ook gele kaarten geven. Mensen die hindernissen opwerpen voor gehandicapten en minder valide mensen kunnen in de gemeente Boxmeer rekenen op een gele kaart van het GBB. Niet bedoelt als sanctie maar als een aandachtspunt voor de volgende keren.

E zijn 4 soorten gele kaarten:
1. De stoep is geen fietsenstalling / Even een blokje om?
2. Alleen met ontheffing / En wat is uw smoes?
3. De stoep is geen parkeerplaats / Maar even weg?
4. De stoep is geen detailhandel / Gezellig winkelen?

Op de voorzijde van de gele kaart staat een plaatje van de situatie en op de achterzijde een bijbehorende tekst. Een tekst die aangeeft dat hindernissen een gevaar vormen voor gehandicapten en minder valide mensen maar ook voor moeders met wandelwagens en voor blinden en slechtzienden. Als deze mensen noodgedwongen via de rijbaan hun weg moeten voortzetten, levert dat veel ongemak en gevaarlijke situaties.

Ook met de gemeente wordt dit initiatief besproken, want de gemeente heeft veiligheid hoog in haar vaandel staan. Het GBB hoopt met deze actie dat mensen bewuster worden van die situaties waarin gehandicapten en minder valide mensen zich bevingen.   Gehandicapten Belang Boxmeer